internet

Internet en e-mail via het wereldwijde web, Zelf een website maken, Gebruik van de cloud
internetInternet is de benaming voor een groot, de hele aarde omspannend openbaar netwerk via computers. Dit wereldwijde web heeft de hele wereld dichter bij en in huis gehaald. De razendsnelle ontwikkelingen vragen om regelmatige aanpassingen in ons aanbod, dat we actueel proberen te houden. Met voldoende kennis van Windows zijn er diverse cursussen en workshops om de vele mogelijkheden van het internet te leren ontdekken.
Na de cursus Internet zijn er voor wie zich verder wil bekwamen op en met de digitale snelweg cursussen en workshops, zoals Websites maken en Gebruik van de cloud. Als u gebruik maakt van navigatiesystemen voor wandel- of fietsroutes dan kan een GPS (global positioning system) zoals Garmin Outdoor heel handig zijn. Internet gebruiken we ook bij de cursussen Foto’s bewerken en Fotoalbums maken, zie de rubriek Fotografie.

De lessen zijn wekelijks en duren twee uur.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw
Paul Krugerlaan 55 te Eindhoven
Inschrijven:
inschrijvenkleinInschrijven kan digitaal via het onderstaande Inschrijfformulier . Eén formulier per persoon en één cursus per formulier invullen, dit om vergissingen te voorkomen.

 

 

INTERNET 
Internet info wo 09.30-11.30 u start 18 maart 3 lessen €39,-
Websites maken info di 09.30-11.30 u start 04 februari 6 lessen €65,-
Terugkomles websites info di 11.45-13.45 u op 28 januari 1 les €13,-
Terugkomles websites info di 09.30-11.30 u op 07 april 1 les €13,-
Gebruik van de cloud info di 11.45-13.45 u start 03 maart 1 les €13,-
Garmin Outdoor (GPS) info ma 14.00-16.00 u op 2 maart 1 les €13,-

Aanmelden voor een internetcursus:
aanhef:
achternaam:
voorletters:
roepnaam:
straat:
huisnummer:
postcode:
woonplaats:
telefoon:
e-mail:
indien bekend cursistnummer:
kies internetcursus:
startdatum:
eventuele opmerking:
( zie privacyverklaring )
klik om het formulier te verzenden:


Internet  Als u voldoende ervaring heeft met Windows 10 leert u in drie lessen bij deze cursus met het programma Edge veilig surfen over het internet, informatie zoeken en e-mails via MS mailapp met bijlagen versturen en ontvangen. U moet thuis wel een internetaansluiting hebben.
Gebruik van de Cloud
In één les leert u bestanden buiten uw eigen computer op te slaan zodat u ze ook met andere apparaten (zoals een tablet of smartphone) buiten uw eigen huis (zoals bij een kennis of in een hotel) kunt bewerken, opslaan of versturen.

Wilt u een eigen website of een fotosite maken over uw hobby, reizen, (klein)kinderen, dan kan dat stap voor stap bij Websites maken met WordPress. U leert in zes lessen de website te publiceren op internet en te onderhouden, zodat die actueel blijft.  Installeren van software op uw computer is niet nodig, WordPress werkt direct online. U werkt met een gratis account van WordPress, eigen webruimte met domeinnaam is niet nodig. Een website bouwen kan vanaf elk apparaat (onafhankelijk van het besturingssysteem) dat met internet verbonden kan worden.
Gebruik van Garmin Outdoor GPS
Eerst krijgt u informatie waarop u bij de aanschaf van een outdoor GPS moet letten. Met een GPS kunt u wandel- en fietsroutes volgen, onderweg uw foto’s op een landkaart tonen (geotaggen) en schatzoeken (geocaching). Na een wandeltocht kunt u met een outdoor GPS uw auto, bus of treinstation weer terugvinden. In één les leert u hoe de GPS werkt en waar u op het internet kaarten en speciale programma’s kunt vinden om de GPS te beheren.
Heeft u een cursus gevolgd en toch nog vragen? Maak dan een persoonlijke ‘afspraak op maat’ .