de digitale wereld

Windows 10, Excel, Word, PowerPoint, Mappen maken, Adressen en etiketten

Sinds januari 2015 functioneert 55 Plus Educatief voor deze cursussen officieel als SeniorWeb Leercentrum Eindhovenwww.seniorweb.nl
De digitale wereld gaat over veel meer dan alleen computers. Ook tablets (wat kun je er mee, welke moet je kiezen), telefonie (smartphones) en digitale fotografie horen daarbij. Hoe maak je teksten op een computer of op een tablet, wat is er allemaal mogelijk met het internet, wat kun je meer met een smartphone dan alleen telefoneren? Over al deze vragen en nog veel meer kunt u bij ons de geschikte cursus vinden, zie de betreffende rubrieken.

Toelichting:

Naast het voortdurend actualiseren van het aanbod staat ook altijd de vraag van onze (oud)cursisten centraal. Uiteraard handhaven we de basiscursus Windows 10 voor diegenen die met de digitale wereld gaan kennismaken en de overstapcursus voor hen die al vertrouwd zijn met een vorige Windowsversie. Deze kennis is noodzakelijk om u verder te kunnen verdiepen in  vervolgcursussen, zoals tekstverwerken met Word, fotobewerking, spreadsheets met Excel, presentaties met PowerPoint, websites maken, werken in de cloud.

De computerlessen zijn wekelijks en duren, evenals de workshops, twee uur.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het  gebouw  Paul Krugerlaan 55 te Eindhoven.

Inschrijven:
inschrijvenkleinInschrijven kan digitaal via onderstaand inschrijfformulier. Eén formulier per persoon en één cursus per formulier invullen, dit om vergissingen te voorkomen.

Naast het volgende cursusaanbod is het ook mogelijk een op maat gesneden privétraject op te stellen, u kunt hiervoor contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch via 040 290 85 03.

WINDOWS
Overstap naar Windows 10 info wo 09.30-11.30 u start 15 januari 3 lessen €49,- incl.boek
Windows 10 info wo 09.30-11.30 u start 05 februari 5 lessen €75,- incl.boek
Terugkomles Win 10 wo 09.30-11.30 u 08 april 1 les €13,-
Mappen maken info op verzoek 1 les €13,-
Backups maken info op verzoek 1 les €24,-  incl.boek
Computer opschonen info ma 14.00 – 16.00 u 17 februari 1 les €13,-
Inschrijven klik hier

MS OFFICE
MS Office info do 14.00-16.00 u start 06 februari 5 lessen €70,-
Inschrijven klik hier

Aanmelden voor een computercursus:
aanhef:
achternaam:
voorletters:
roepnaam:
straat:
huisnummer:
postcode:
woonplaats:
telefoon:
e-mail:
indien bekend cursistnummer:
kies computercursus:
startdatum:
eventuele opmerking:
( zie privacyverklaring )
klik om het formulier te verzenden:

 

Als u vertrouwd bent met vorige Windowsversies, maar toch nog vragen heeft bij het werken met Windows 10, kunt u de cursus Overstap naar Windows 10 volgen. U leert dan in drie bijeenkomsten de belangrijkste veranderingen en aanpassingen.
U heeft een computer of laptop. In de cursus Windows 10 leert u in zes lessen stap voor stap de computer starten en afsluiten; muis, touchpad en toetsenbord gebruiken; teksten schrijven; afbeeldingen in de tekst plaatsen; documenten in mappen opbergen en bestanden openen en opslaan.
In één les Mappen maken leert u hoe u uw bestanden netjes en overzichtelijk kunt opslaan op de computer. Mappen zijn essentieel om uw bestanden te ordenen en altijd weer te kunnen terugvinden.
Backups maken
Hoeveel onvervangbare bestanden en foto’s staan er op uw computer? Door regelmatig uw belangrijke documenten veilig te stellen in een backup, kunt u veel leed voorkomen als uw computer onverhoopt crasht of wordt gestolen. Backups maken van uw bestanden in Windows 10 is niet zo ingewikkeld. Tijdens deze les leert u een backup van persoonlijke bestanden te maken en deze bestanden weer terug te zetten op de computer. Het cursusboek is bij de prijs van deze minicursus inbegrepen. U dient een USB-stick van minimaal 2 gigabyte mee te nemen.
Computer opschonen
Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen waardoor uw computer trager is geworden. Dat kan gebeuren doordat tijdelijke bestanden bij het afsluiten op de computer blijven staan, opstart- en systeembestanden verspreid over de harde schijf komen te staan, waardoor het systeem meer tijd nodig heeft om ze terug te vinden. In één bijeenkomst leert u uw computer weer schoon en optimaal werkend te krijgen.
Microsoft Office: In deze cursus van zes lessen leert u de basisvaardigheden van de programma’s Excel, PowerPoint en Word. Met Excel kunt u onder andere adreslijsten maken; verzamelingen archiveren; een huishoudboekje maken en de computer voor u laten rekenen. Met PowerPoint kunt u presentaties maken met tekst; afbeeldingen; geluid; grafieken en tabellen; dia’s in elkaar laten overgaan; animaties instellen; bestanden opslaan en afdrukken. Met Word leert u teksten bewerken en corrigeren; opmaak; lay-out; afbeeldingen opmaken en invoegen en paginanummering en kop- en voetteksten toevoegen aan uw document.
 Tijdens de twee lessen van de cursus Adressen en etiketten bouwt u een adressenbestand in Excel, u leert de adressen converteren naar Word om ze als etiketten te kunnen afdrukken.
In de cursus tekstverwerking met Word leert u in vijf lessen onder andere: tekst bewerken en corrigeren; tekenopmaak en pagina lay-out; opmaakprofiel toepassen en opmaak kopiëren; afbeeldingen invoegen en opmaken; paginanummering en kop- en voetteksten invoegen.
In vijf lessen leert u met het Spreadsheetprogramma Excel de computer te laten rekenen, bijvoorbeeld voor uw financiën. U leert ook een rekenblad, zoals dat heet, met aanvullende tekst en kleur aantrekkelijker te presenteren en mooi af te drukken, desgewenst met grafiekjes. Excel is ook handig voor het bijhouden van uw verzameling of het maken en sorteren van adreslijsten.
Bij PowerPoint leert u in vijf lessen presentaties maken met tekst, afbeeldingen en foto’s; geluid, grafieken en tabellen toevoegen; dia’s in elkaar laten overgaan; animaties instellen; bestanden opslaan en afdrukken.