de digitale wereld

Windows 10, MS Office, interactieve projecten

Sinds januari 2015 functioneert 55 Plus Educatief voor deze cursussen officieel als SeniorWeb Leercentrum Eindhovenwww.seniorweb.nl
De digitale wereld gaat over veel meer dan alleen computers. Ook tablets (wat kun je er mee, welke moet je kiezen), telefonie (smartphones) en digitale fotografie horen daarbij. Hoe maak je teksten op een computer of op een tablet, wat is er allemaal mogelijk met het internet, wat kun je meer met een smartphone dan alleen telefoneren? Over al deze vragen en nog veel meer kunt u bij ons de geschikte cursus vinden, zie de betreffende rubrieken.

Toelichting:

Naast het voortdurend actualiseren van het aanbod staat ook altijd de vraag van onze (oud)cursisten centraal. Uiteraard handhaven we de basiscursus Windows 10 voor diegenen die met de digitale wereld gaan kennismaken en de overstapcursus voor hen die al vertrouwd zijn met een vorige Windowsversie. Deze kennis is noodzakelijk om u verder te kunnen verdiepen in  vervolgcursussen, zoals tekstverwerken met Word, fotobewerking, spreadsheets met Excel, presentaties met PowerPoint, websites maken, werken in de cloud.  Als u gebruik maakt van navigatiesystemen voor wandel- of fietsroutes dan kan een GPS (global positioning system) zoals Garmin Outdoor heel handig zijn.

De computerlessen zijn wekelijks en duren, evenals de workshops, twee uur.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het  gebouw  Paul Krugerlaan 55 te Eindhoven.

Inschrijven:
inschrijvenkleinInschrijven kan digitaal via onderstaand inschrijfformulier. Eén formulier per persoon en één cursus per formulier invullen, dit om vergissingen te voorkomen.

Naast het volgende cursusaanbod is het ook mogelijk een op maat gesneden privétraject op te stellen, u kunt hiervoor contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch via 040 290 85 03.

 

WINDOWS
Windows 10 voor beginners info wo 09.30-11.30u start 28 oktober 5 lessen €75,- incl.boek
Overstap naar Windows 10 info wo 09.30-11.30u start 30 september 3 lessen €49,- incl.boek
Terugkomles Win 10 info wo 09.30-11.30u op 02 december 1 les €13,-
Backups maken info di 11.45-13.45u op 27 oktober 1 les €24,-  incl.boek
Computer opschonen info wo 11.45-13.45u op 07 oktober 1 les €13,-
Inschrijven klik hier

MS OFFICE
MS Office info wo 14.00-16.00u gestart 30 september 5 lessen €70,-

INTERACTIEVE PROJECTEN
Kennis maken met Arduino info di 09.30-11.30u bij voldoende belagstelling 1 les €13,-
Arduino info di 09.30-11.30u start 10 november 2 lessen €25,-
Garmin Outdoor GPS info wo 11.45-13.45u op 14 oktober 1 les €13,-
Inschrijven klik hier

Aanmelden voor een computercursus:
aanhef:
achternaam:
voorletters:
roepnaam:
straat:
huisnummer:
postcode:
woonplaats:
telefoon:
e-mail:
indien bekend cursistnummer:
kies computercursus:
startdatum:
eventuele opmerking:
( zie privacyverklaring )
( zie covid-19 protocol)
klik om het formulier te verzenden:

 

 

Windows 10 voor beginners
Tijdens deze cursus van vijf wekelijkse lessen leert u stap voor stap de kennis en vaardigheden die u nodig heeft om veilig met Windows 10 te kunnen werken. Eerst oefent u met de muis en het toetsenbord, dan leert u het verschil tussen een programma en een App.  U leert een tekst typen en opmaken, een afbeelding toevoegen en het geheel afdrukken. Door met mappen te werken kunt u alles overzichtelijk opslaan. Natuurlijk is het belangrijk dat u de gegevens kunt inzien, verplaatsen, bewerken, afdrukken en desgewenst verwijderen. Leren werken met de computer is vooral regelmatig oefenen. U dient daarom thuis over een computer met Windows 10 te beschikken.
Overstap naar Windows 10
Als u vertrouwd bent met vorige Windowsversies en bent overgestapt naar Windows 10, dan is deze cursus van drie wekelijkse lessen zeer geschikt. U krijgt de verschillen tussen beide versies en de overeenkomsten te zien. Met behulp van instellingen leert u uw computer aan uw eigen werkwijze en stijl veilig aan te passen.
Terugkomles Windows 10
Indien u later nog vragen mocht hebben of een bepaald onderwerp nog eens uitgelegd wilt hebben dan bent u welkom bij deze les.
Backups maken
Hoeveel onvervangbare bestanden en foto’s staan er op uw computer? Door regelmatig uw belangrijke documenten veilig te stellen in een backup, kunt u veel leed voorkomen als uw computer onverhoopt crasht of wordt gestolen. Backups maken van uw bestanden in Windows 10 is niet zo ingewikkeld. Tijdens deze les leert u een backup van persoonlijke bestanden te maken en deze bestanden weer terug te zetten op de computer. Het cursusboek is bij de prijs van deze minicursus inbegrepen. U dient een USB-stick van minimaal 2 gigabyte mee te nemen.
Computer opschonen
Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen waardoor uw computer trager is geworden. Dat kan gebeuren doordat tijdelijke bestanden bij het afsluiten op de computer blijven staan, opstart- en systeembestanden verspreid over de harde schijf komen te staan, waardoor het systeem meer tijd nodig heeft om ze terug te vinden. In één bijeenkomst leert u uw computer weer schoon en optimaal werkend te krijgen.
Microsoft Office: In deze cursus van zes lessen leert u de basisvaardigheden van de programma’s Excel, PowerPoint en Word. Met Excel kunt u onder andere adreslijsten maken; verzamelingen archiveren; een huishoudboekje maken en de computer voor u laten rekenen. Met PowerPoint kunt u presentaties maken met tekst; afbeeldingen; geluid; grafieken en tabellen; dia’s in elkaar laten overgaan; animaties instellen; bestanden opslaan en afdrukken. Met Word leert u teksten bewerken en corrigeren; opmaak; lay-out; afbeeldingen opmaken en invoegen en paginanummering en kop- en voetteksten toevoegen aan uw document.
INTERACTIEVE PROJECTEN voor de liefhebber!
Kennismaken met Arduino
Arduino is een opensource-computerplatform dat bestaat uit een combinatie van hardware en software. Het is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten. U maakt kennis met de vele mogelijkheden van Arduino, zoals apparaten en objecten creëren die reageren op hun omgeving op basis van digitale en analoge inputsignalen. Input kan worden gegenereerd door schakelaars, lichtsensoren, bewegingsmeters, afstandsmeters, temperatuursensoren of door commando’s afkomstig van internet, een radiomodule of een ander apparaat met een seriële interface. Outputsignalen kunnen motoren, lampjes, pompjes en beeldschermen aansturen, maar ook input genereren voor een andere Arduino module.
Indien u hierna de cursus Arduino wilt volgen, dient u vooraf met de docent te overleggen over de aanschaf van het specifieke Arduino board.
Arduino
Als u in het bezit bent van het door de docent geadviseerde Arduino board krijgt u in twee lessen informatie over de commandostructuur van de Arduino microcontroller en de mogelijkheden om signaalgevers, displays en IOT (Internet Of Things) aan te sluiten. U leert ook de gratis ontwikkelsoftware IDE (Integrated Development Environment) gebruiken en de eerste beginselen van programmeren in C.
Gebruik van Garmin Outdoor GPS
Eerst krijgt u informatie waarop u bij de aanschaf van een outdoor GPS moet letten. Met een GPS kunt u wandel- en fietsroutes volgen, onderweg uw foto’s op een landkaart tonen (geotaggen) en schatzoeken (geocaching). Na een wandeltocht kunt u met een outdoor GPS uw auto, bus of treinstation weer terugvinden. In één les leert u hoe de GPS werkt en waar u op het internet kaarten en speciale programma’s kunt vinden om de GPS te beheren.