de digitale wereld

Windows 10, MS Office, interactieve projecten

Sinds januari 2015 functioneert 55 Plus Educatief voor deze cursussen officieel als SeniorWeb Leercentrum Eindhovenwww.seniorweb.nl
De digitale wereld gaat over veel meer dan alleen computers. Ook tablets (wat kun je er mee, welke moet je kiezen), telefonie (smartphones) en digitale fotografie horen daarbij. Hoe maak je teksten op een computer of op een tablet, wat is er allemaal mogelijk met het internet, wat kun je meer met een smartphone dan alleen telefoneren? Over al deze vragen en nog veel meer kunt u bij ons de geschikte cursus vinden, zie de betreffende rubrieken.

Toelichting:
De laatste computerlessen zijn op 23 april.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in het  gebouw  Paul Krugerlaan 55 te Eindhoven.
Inschrijven:
inschrijvenkleinInschrijven kan digitaal via onderstaand inschrijfformulier. Eén formulier per persoon en één cursus per formulier invullen, dit om vergissingen te voorkomen.

Naast het volgende cursusaanbod is het ook mogelijk een op maat gesneden privétraject op te stellen, u kunt hiervoor contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch via 040 290 85 03.

 

WINDOWS
Windows 10 voor beginners info wo 09.30-11.30u gestart 17 maart 5 lessen €75,- incl.boek
Overstap naar Windows 10 info bij voldoende belangstelling 3 lessen €49,- incl.boek
Terugkomles Win 10 info bij voldoende belangstelling 1 les €13,-
Backups maken info wo 11.45-13.45u op 07 april 1 les €13,-
Computer opschonen info bij voldoende belangstelling 1 les €13,-
Omgaan met accounts info di 11:45-13:45u op 13 april 1 les €13,-
Inschrijven klik hier

MS OFFICE
Excel info di 14.00-16.00u bij voldoende belangstelling 3 lessen €39,-
Word info di 14.00-16.00u bij voldoende belangstelling 2 lessen €26,-

INTERACTIEVE PROJECTEN
Garmin Outdoor GPS info bij voldoende belangstelling 1 les €13,-
Inschrijven klik hier

  Aanmelden voor een computercursus:
  aanhef:
  achternaam:
  voorletters:
  roepnaam:
  straat:
  huisnummer:
  postcode:
  woonplaats:
  telefoon:
  e-mail:
  indien bekend cursistnummer:
  kies computercursus:
  startdatum:
  eventuele opmerking:
  ( zie privacyverklaring )
  ( zie covid-19 protocol)
  klik om het formulier te verzenden:

   

  Windows 10 voor beginners
  Tijdens deze cursus van vijf wekelijkse lessen leert u stap voor stap de kennis en vaardigheden die u nodig heeft om veilig met Windows 10 te kunnen werken. Eerst oefent u met de muis en het toetsenbord, dan leert u het verschil tussen een programma en een App.  U leert een tekst typen en opmaken, een afbeelding toevoegen en het geheel afdrukken. Door met mappen te werken kunt u alles overzichtelijk opslaan. Natuurlijk is het belangrijk dat u de gegevens kunt inzien, verplaatsen, bewerken, afdrukken en desgewenst verwijderen. Leren werken met de computer is vooral regelmatig oefenen. U dient daarom thuis over een computer met Windows 10 te beschikken.
  Overstap naar Windows 10
  Als u vertrouwd bent met vorige Windowsversies en bent overgestapt naar Windows 10, dan is deze cursus van drie wekelijkse lessen zeer geschikt. U krijgt de verschillen tussen beide versies en de overeenkomsten te zien. Met behulp van instellingen leert u uw computer aan uw eigen werkwijze en stijl veilig aan te passen.
  Terugkomles Windows 10
  Indien u later nog vragen mocht hebben of een bepaald onderwerp nog eens uitgelegd wilt hebben dan bent u welkom bij deze les.
  Backups maken
  Hoeveel onvervangbare bestanden en foto’s staan er op uw computer? Door regelmatig uw belangrijke documenten veilig te stellen in een backup, kunt u veel leed voorkomen als uw computer onverhoopt crasht of wordt gestolen. Backups maken van uw bestanden in Windows 10 is niet zo ingewikkeld. Tijdens deze les leert u een backup van persoonlijke bestanden te maken en deze bestanden weer terug te zetten op de computer. Het cursusboek is bij de prijs van deze minicursus inbegrepen. U dient een USB-stick van minimaal 2 gigabyte mee te nemen.
  Computer opschonen
  Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen waardoor uw computer trager is geworden. Dat kan gebeuren doordat tijdelijke bestanden bij het afsluiten op de computer blijven staan, opstart- en systeembestanden verspreid over de harde schijf komen te staan, waardoor het systeem meer tijd nodig heeft om ze terug te vinden. In één bijeenkomst leert u uw computer weer schoon en optimaal werkend te krijgen.
  Microsoft Office: In deze cursus van zes lessen leert u de basisvaardigheden van de programma’s Excel, Word en PowerPoint.

  Met Excel kunt u onder andere adreslijsten maken; verzamelingen archiveren; een huishoudboekje maken en de computer voor u laten rekenen.

  Met Word leert u teksten bewerken en corrigeren; opmaak; lay-out; afbeeldingen opmaken en invoegen en paginanummering en kop- en voetteksten toevoegen aan uw document.

  Met PowerPoint kunt u presentaties maken met tekst; afbeeldingen; geluid; grafieken en tabellen; dia’s in elkaar laten overgaan; animaties instellen; bestanden opslaan en afdrukken.

  INTERACTIEVE PROJECTEN voor de liefhebber! Gebruik van Garmin Outdoor GPS
  Eerst krijgt u informatie waarop u bij de aanschaf van een outdoor GPS moet letten. Met een GPS kunt u wandel- en fietsroutes volgen, onderweg uw foto’s op een landkaart tonen (geotaggen) en schatzoeken (geocaching). Na een wandeltocht kunt u met een outdoor GPS uw auto, bus of treinstation weer terugvinden. In één les leert u hoe de GPS werkt en waar u op het internet kaarten en speciale programma’s kunt vinden om de GPS te beheren.
  OMGAAN MET ACCOUNTS.  In één bijeenkomst krijgt u uitleg over wat accounts zijn, welke inlogmethodes er zijn en hoe het zit met de beveiliging. Vervolgens komen de DigiD, bank apps, kiezen, opslaan en onthouden van gebruikersnaam en wachtwoord aan bod. Deze bijeenkomst is geschikt voor het gebruik van accounts op computer, iPhones en Android smartphones.