tablet, smartphone

Omgaan met een iPad, een Androidtablet, een smartphone of een iPhone

Steeds meer mensen kopen een tablet, niet als vervanging van de computer, maar als handig apparaat om overal bij de hand te hebben.
Op vakantie is meestal internet beschikbaar, zodat u niet alleen het laatste nieuws kunt lezen, maar u kunt er ook mee mailen naar het thuisfront en net gemaakte foto’s oversturen. Foto’s die u met de tablet kunt maken of foto’s die van de digitale camera eerst op de tablet geplaatst zijn.
In de wereld van de tablets bestaan drie systemen, die volkomen verschillend van elkaar zijn. Er zijn iPads van Apple, met hun eigen bediening, er zijn tablets die het Android besturingssysteem hebben, zoals Samsung, Acer, Asus en Sony en er zijn tablets die via Windows werken. Wij bieden beginners en gevorderden cursussen aan voor de iPad en voor de tablets die Android als besturingssysteem hebben.
Heeft u vragen over de bediening van uw smartphone, als die via Android werkt, dan kunt u inschrijven voor de cursus ‘Omgaan met een Android smartphone’. In deze korte cursus worden in drie bijeenkomsten alle mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Heeft u een iPhone dan raden we u de cursus ‘Omgaan met een iPhone’ aan.

De lessen zijn wekelijks en duren twee uur.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het  gebouw  Paul Krugerlaan 55 te Eindhoven.

Inschrijven:

inschrijvenkleinInschrijven kan digitaal via onderstaand  inschrijfformulier . Eén formulier per persoon en één cursus per formulier invullen, dit om vergissingen te voorkomen.


55 Plus Educatief biedt de mogelijkheid om een privétraject op te stellen, u kunt hiervoor contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch via 040 290 85 03.

TABLETS meerdere startdatums mogelijk
Omgaan met een Androidtablet info di 11.45-13.45u start 29 januari 3 lessen €29,-
Omgaan met een Androidtablet info di 11.45-13.45u start 19 februari 3 lessen €29,-
Verder met een Androidtablet info di 11.45-13.45u op 19 maart 1 les €09,-
Omgaan met een iPad van Apple info do 11.45-13.45u start 07 februari 4 lessen €36,-
Omgaan met een iPad van Apple info do 11.45-13.45u start 14 maart 4 lessen €36,-
Verder met een iPad info wo 14.00-16.00u start 13 februari 3 lessen €29,-
Cloudgebruik voor iPad en iPhone info wo 14.00-16.00u op verzoek €19,-
                                                                  
SMARTPHONES EN iPHONES meerdere startdatums mogelijk
Omgaan met een Android smartphone info di 09.30-11.30 u gestart 15 januari 3 lessen €29,-
Omgaan met een Android smartphone info di 11.45-13.45 u start 12 februari 3 lessen €29,-
Verder met een Android smartphone info di 11.45-13.45 u op 05 februari 1 les €09,-
WhatsApp met een Android smartphone info di 09.30-11.30 u start 12 februari 2 lessen €19,-
Omgaan met een iPhone info wo 14.00-16.00 u gestart 16 januari 3 lessen €29,-
Omgaan met een iPhone info wo 14.00-16.00 u start 03 april 3 lessen €29,-
WhatsApp met een iPhone info wo 14.00-16.00 u start 13 maart 3 lessen €29,-


Aanmelden voor een tablet- of smartphonecursus:
Vink svp eerst aan wat voor u van toepassing is:
aanhef:
achternaam:
voorletters:
roepnaam:
straat:
huisnummer:
postcode:
woonplaats:
telefoon:
e-mail:
indien bekend cursistnummer:
kies cursus:
startdatum:
eventuele opmerking:
( zie privacyverklaring )
klik om het formulier te verzenden:

 

 Aankoopadvies tablet of smartphone
U wilt een tablet of smartphone gaan kopen, maar u weet nog niet wat voor u het meest geschikte apparaat is. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over wat er onder andere met deze nieuwe communicatiemiddelen wel en niet kan, welke besturingssystemen en standaardprogramma’s (apps) er beschikbaar zijn en waardoor er prijsverschillen zijn. Als een en ander u duidelijk is, kunt een weloverwogen keuze maken. Mocht u tot de aanschaf overgaan, dan kunt zich aanmelden voor een korte cursus met het apparaat van uw keuze, ‘Omgaan met een iPad’, ‘Omgaan met een Android tablet’, ‘Omgaan met een smartphone’ of ‘Omgaan met een iPhone’.
Heeft u een Android tablet dan leert u in drie bijeenkomsten Omgaan met een Android tablet hoe u kunt e-mailen, apps downloaden en gebruiken en hoe u foto’s kunt maken en bekijken. U gebruikt tijdens de lessen uw eigen tablet waarop een werkend Google account is aangemaakt. Of heeft u een iPad maar weet nog niet zo goed hoe u er mee moet omgaan.
In vier bijeenkomsten Omgaan met een iPad komen basisgebruik, instellingen, beveiliging en omgaan met gratis en betaalde apps aan bod.
In de vervolgcursus Verder met een iPad wordt het gebruik van e-mail, internet, camera en foto’s behandeld.
In de drie bijeenkomsten van Omgaan met een Android smartphone leert u de vele mogelijkheden van dit handzame apparaatje kennen, toepassen en beheersen. Tijdens de bijeenkomsten komen onder andere aan bod: menu; aanraakscherm; tekstinvoer;  bluetooth; e-mail; internet; GPS; app’s; foto en film. U moet zelf een Android smartphone hebben waarin een SIM-kaart zit en een werkend Google account is aangemaakt.
Voor geïnteresseerden in meer mogelijkheden is er een vervolgles Verder met een Android smartphone.
Er is ook een aparte bijeenkomst WhatsApp met een Android smartphone: Met een app kunt u via de internetverbinding berichten en afbeeldingen versturen en telefoneren zonder dat het geld kost. In deze workshop leert u op uw Android smartphone WhatsApp te installeren en in te stellen, berichten en afbeeldingen te verzenden, (video)telefoneren, groepsApps maken en privacy.
In een drietal bijeenkomsten van Omgaan met een iPhone leert u dit apparaat van Apple gebruiken. Er is onder andere aandacht voor de bijzondere mogelijkheden van de iPhone niet alleen voor telefoongebruik, maar ook als camera en voor fotoverzamelingen.

WhatsApp met een iPhone: Met een app kunt u via de internetverbinding berichten en afbeeldingen versturen en telefoneren zonder dat het geld kost. In deze workshop leert u op uw iPhone WhatsApp te installeren en in te stellen, berichten en afbeeldingen verzenden, (video)telefoneren, groepsApps maken en privacy.


Met behulp van het programma Skype kunt u via de iPad telefoneren. Beller en ontvanger moeten dan beiden achter een computer of iPad zitten. In één bijeenkomst leert u hoe dit tot stand komt. U moet wel thuis over een internetaansluiting beschikken.

Cloudgebruik voor iPad en iPhone. In twee bijeenkomsten krijgt u uitleg over de vele mogelijkheden van de Cloud voor iPad- en iPhonegebruikers met oplossingen voor problemen met geheugencapaciteit.