tablet, smartphone

Omgaan met een iPad, een Androidtablet, een smartphone of een iPhone

Steeds meer mensen kopen een tablet, niet als vervanging van de computer, maar als handig apparaat om overal bij de hand te hebben.
Op vakantie is meestal internet beschikbaar, zodat u niet alleen het laatste nieuws kunt lezen, maar u kunt er ook mee mailen naar het thuisfront en net gemaakte foto’s oversturen. Foto’s die u met de tablet kunt maken of foto’s die van de digitale camera eerst op de tablet geplaatst zijn.
In de wereld van de tablets bestaan drie systemen, die volkomen verschillend van elkaar zijn. Er zijn iPads van Apple, met hun eigen bediening, er zijn tablets die het Android besturingssysteem hebben, zoals Samsung, Acer, Asus en Sony en er zijn tablets die via Windows werken. Wij bieden beginners en gevorderden cursussen aan voor de iPad en voor de tablets die Android als besturingssysteem hebben.
Heeft u vragen over de bediening van uw smartphone, als die via Android werkt, dan kunt u inschrijven voor de cursus ‘Omgaan met een Android smartphone’. In deze korte cursus worden in drie bijeenkomsten alle mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Heeft u een iPhone dan raden we u de cursus ‘Omgaan met een iPhone’ aan.

De lessen zijn wekelijks en duren twee uur.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het  gebouw  Paul Krugerlaan 55 te Eindhoven.

Inschrijven:

inschrijvenkleinInschrijven kan digitaal via onderstaand  inschrijfformulier . Eén formulier per persoon en één cursus per formulier invullen, dit om vergissingen te voorkomen.


55 Plus Educatief biedt de mogelijkheid om een privétraject op te stellen, u kunt hiervoor contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch via 040 290 85 03.

 

                                                                  

Android tablets en smartphones meerdere startdatums mogelijk
Omgaan met een Android tablet info di 11.45-13.45u gestart 17 september 3 lessen €29,-
Omgaan met een Android tablet info di 11.45-13.45u start 29 oktober 3 lessen €29,-
Verder met een Android tablet info di 11.45-13.45u op verzoek 2 lessen €19,-
Omgaan met een Android smartphone info di 09.30-11.30u gestart 17 september 3 lessen €29,-
Omgaan met een Android smartphone info di 11.45-13.45u start 12 november 3 lessen €29,-
Verder met een Android smartphone info di 09.30-11.30u gestart 08 oktober 2 lessen €19,-
WhatsApp met een Android smartphone info di 11:45-13.45u start 22 oktober 2 lessen €19,-
Veilig werken met een smartphone info di 11.45-13.45u op 05 november 1 les €13,-
iPads en iPhones meerdere startdatums mogelijk
Omgaan met een iPad info do 11.45-13.45u start 24 oktober 4 lessen €36,-
Omgaan met een iPad info do 11.45-13.45u start 21 november 4 lessen €36,-
Omgaan met een iPhone info wo 14.00-16.00u gestart 18 september 4 lessen €36,-
WhatsApp met een iPhone info wo 14.00-16.00u start 27 november 3 lessen €29,-
Internet en e-mail met iPad en iPhone info wo 14.00-16.00u start 23 oktober 2 lessen €19,-
Foto’s met iPad en iPhone info wo 14.00-16.00u start 06 november 3 lessen €29,-


Aanmelden voor een tablet- of smartphonecursus:
Vink svp eerst aan wat voor u van toepassing is:
aanhef:
achternaam:
voorletters:
roepnaam:
straat:
huisnummer:
postcode:
woonplaats:
telefoon:
e-mail:
indien bekend cursistnummer:
kies cursus:
startdatum:
eventuele opmerking:
( zie privacyverklaring )
klik om het formulier te verzenden:

 

Android tablets en smartphones

 Omgaan met een Android tablet: In deze cursus van drie lessen leert u hoe u kunt e-mailen, apps downloaden en gebruiken en hoe u foto’s kunt maken en bekijken. U gebruikt tijdens de lessen uw eigen tablet waarop een werkend Google account is aangemaakt.
Verder met een Android tablet: U beheerst de basisprincipes van uw tablet, maar u bent geïnteresseerd in meer mogelijkheden.
Mobieltjes
Omgaan met een Android smartphone:
U leert de vele mogelijkheden van dit handzame apparaatje kennen, toepassen en beheersen. Tijdens de drie bijeenkomsten komen onder andere aan bod: menu; aanraakscherm; tekstinvoer;  bluetooth; e-mail; internet; GPS; apps; foto en film. U moet zelf een Android smartphone hebben waarin een simkaart zit en een werkend Google account is aangemaakt.
Verder met een Android smartphone: Twee bijeenkomsten om de opgedane kennis uit te breiden.
WhatsApp met een Android smartphone: Met een app kunt u via de internetverbinding berichten en afbeeldingen versturen en telefoneren zonder dat het geld kost. U leert op uw Android smartphone WhatsApp te installeren en in te stellen; berichten en afbeeldingen te verzenden; (video)telefoneren; groepsApps maken en privacy.
Veilig werken met een smartphone: Wie de basisvaardigheden beheerst leert in één les op de eigen smartphone onder andere de gevolgen van verlies of diefstal tegen te gaan; veiligheid apps; online kopen; spam en phishing herkennen en ermee omgaan.

iPads en iPhones van Apple

Omgaan met een iPad: In deze cursus van vier bijeenkomsten komen basisgebruik; instellingen; beveiliging en omgaan met gratis en betaalde apps aan bod.

Internet en e-mail met iPad en iPhone: In twee lessen leert u informatie op het internet te vinden en met e-mail om te gaan.

Foto’s met iPad en iPhone: In drie lessen leert u het maximum uit uw camera te halen en de foto’s daarna bijna automatisch in albumrubrieken in te delen.

 

Omgaan met een iPhone: Aan bod komen basisgebruik, instellingen, beveiliging en omgaan met gratis en betaalde apps.

WhatsApp met een iPhone: Met een app kunt u via internet berichten versturen en telefoneren Waarvoor niet hoeft te worden betaald. U leert onder andere apps installeren en privacy instellen.